Historien bag GADE

2014 var året, hvor GADE kunne fejre 30 års jubilæum. I den forbindelse har vi inviteret grundlæggeren Poul Otto Gade forbi vores kontor i Hellerup til kaffe og kage samt en snak, om dengang han startede virksomheden. Det var en tid uden computere og internet, og hvor tekniske virksomheder nød godt af Poul Ottos netværk fra Københavns Maskinmesterskole.

nyt billede

Det var i 1984, at Poul Otto Gade første gang blev kontaktet af en virksomhed, der manglede en ny medarbejder. Poul Otto havde, via hans stilling som underviser på Københavns Maskinmesterskole, kendskab til skolens dygtigste studerende. Og det var af samme årsag, at han blev kontaktet af pågældende virksomhed. Poul Otte fandt den rette medarbejder til virksomheden og andre virksomheder begynde at efterspørge Poul Ottos assistance. Det satte noget i gang hos Poul Otto: ,,Jeg kan huske, at jeg lå i drømmesengen ude i haven, og så fik jeg en åbenbaring: Hey, der var noget her.”

Poul Otto havde i sine år som underviser observeret, at de dimitterede maskinmestre endte i stillinger, som ikke passede til deres kvalifikationer. Nu kunne han hjælpe med at matche de rette dimittender med de rigtige stillinger.

Poul Otto formulerede en A4 side om sit nye firma og sendte det ud til de virksomheder, som han mente, at han kunne hjælpe. Afhængigt af deres svar ville Poul Otto enten kaste sig ud i headhunting branchen eller forblive underviser. Samtlige virksomheder vendte tilbage med interesse, og det blev startskuddet for virksomheden GADE. Succesen skyldtes blandt andet, at der på daværende tidspunkt ikke var andre virksomheder, der havde specialiseret sig i at finde teknisk uddannede kandidater til den tekniske branche. Men Poul Otto var ikke klar til at slippe rollen som underviser.

Headhunter på deltid

Selvom Poul Ottos nye forretning lovede en lys fremtid, var han endnu ikke klar til at opgive undervisningen:

,,Jeg kunne godt lide at undervise. Headhunting kunne jeg sådan set også meget godt lide, men det var en god kombination. Headhunting hjalp til at holde mig opdateret omkring hvilke redskaber og metoder, der blev anvendt ude i erhvervslivet, og det kunne jeg bruge i min undervisning.”

Med en deltidsstilling på Københavns Maskinmesterskole kastede Poul Otto sig ud i headhunting og havde stor succes med at matche dimittender og virksomheder. Men der gik ikke længe, før virksomhederne begynder at efterspørge mere erfarne specialister, og derfor måtte Poul Otto videreudvikle sine arbejdsmetoder.

Da der ikke var internet måtte Poul Otto ty til andre metoder for at finde de erfarne specialister, som virksomhederne efterspurgte. Ingeniørernes Årsbog - en oversigt over alle dimitterede ingeniører - blev et vigtigt redskab i jagten på de rette kandidater. På den måde kunne han få kontakt til kandidaterne og gennem dem få kontakt til flere. Modsat i dag, hvor stort set alle har en mobiltelefon, kunne Poul Otto kun ringe kandidater op efter normal arbejdstid på deres fastnettelefon. Det var han nødt til, så forløbet foregik så diskret som muligt. Hvis det ikke var muligt at ringe, skrev Poul Otto breve med hjælp fra sin hustru. De forsøgte altid at få så mange breve som muligt i postkassen, inden postbuddet tømte postkassen kl. 10.00.

Kandidaterne blev interviewet i Poul Ottos hjem og herefter blev de fotograferet med Poul Ottos polaroid kamera. Foto samt notater fra samtalen arkiverede Poul Otto i mapper, som blev opbevaret i et sirligt system på hans hjemmekontor. Arkivet var omfattende, men Poul Ottos skarpe hukommelse kom ham til gode.

,,Billederne var faktisk det vigtigste, for jeg kunne kigge på et billede, og så kunne jeg huske præcis, hvad vi havde snakket om til samtalen.”

Senere fik Poul Otto oprettet en database, så alt materiale og information blev opbevaret elektronisk.

Værdierne lever videre

Gennem Poul Ottos headhunting karriere forblev fokus på den tekniske branche. Da tiden kom til at ansætte flere holdt Poul Otto fast i, at headhunterne i GADE skulle have en teknisk baggrund. Han mente, at teknisk forståelse gjorde det nemmere for headhunterne at forstå klienternes behov samt tale med kandidaterne.

I dag lever grundværdierne i GADE fortsat. Selvom mange ting har forandret sig, siden GADE blev grundlagt, headhunter vi fortsat til den tekniske branche. Alle vores headhuntere har en højere teknisk uddannelse samt personaleledererfaring. Det gør os i stand til at forstå vores klienters og kandidaters behov og kompetencer. I de sidste 30 år har vi derfor leveret en stærk og specialiseret service til virksomheder, der mangler teknisk uddannede specialister og ledere.

Vi bevarer fortsat den nære relation til de tekniske uddannelsesinstitutioner, som var udgangspunktet for GADEs opstart. Her har vi i de sidste mange år holdt oplæg om bl.a. karriere og jobsøgning for studerende. I dag tilbyder vi desuden ydelsen Praktik & Mentoring, hvor vi hjælper virksomheder med at finde de rette praktikanter, og samtidig giver de studerende en unik mulighed for et karrierefremmende praktikophold. Under forløbet stiller vi en af vores Senior konsulenter til rådighed, som støtter og rådgiver den studerende.

De første 30 år i GADE er nu gået, og vi glæder os til at se, hvad fremtiden bringer.

Ønsker du at vide mere, om hvad vi kan tilbyde jeres virksomhed, kan du læse mere under Ydelser eller ringe til os på tlf. +45 70 70 10 30.

 

Læs også 

GADE byder velkommen til en ny Management konsulent / Headhunter

GADE byder velkommen til en ny Management konsulent / Headhunter

GADE er i fortsat vækst, og vi er glade for at kunne præsentere vores nye medlem af teamet, Managementkonsulent / Headhunter Mikkel Tvile.

Læs mere...

GADE er i fortsat vækst

GADE er i fortsat vækst

År 2015 er et spændende år i GADE, og vi er glade for at kunne byde velkommen til tre nye medarbejdere i vores team. Derfor flytter vi til et større kontor på Strandvejen 100 i Hellerup. I denne artikel kan du læse Direktør og Headhunter John Christiansen fortælle om de nye kvalifikationer der bringes til teamet, og hvad fremtiden vil bringe for GADE.

Læs mere...

Flaskehalsproblemer og lønfest

Flaskehalsproblemer og lønfest

Ingeniørmanglen har store konsekvenser for det danske samfund og dens fremtidige vækst. Hvis ikke der findes en løsning på problemet kan udfaldet blive, at flere virksomheder flytter deres produktion til udlandet for at få den arbejdskraft, som de efterspørger og dermed forværres Danmarks konkurrenceevne.

Læs mere...

At headhunte er at netværke

At headhunte er at netværke

Som headhuntere lever vi bl.a. af vores netværk. Derfor deltog vi den 25. og 26. marts i DSE messen i Lyngby, for at få mulighed for at møde de unge studerende og udbygge vores netværk.

Læs mere...

Vi headhunter i GADE

Vi headhunter i GADE

I GADE er vi i fuld gang med at ansætte nye kollegaer. Derfor sætter vi i denne artikel fokus på GADE som arbejdsplads. Vi har i den forbindelse bedt Adm. direktør og Headhunter John Christiansen og Senior Researcher Ida Dyhr sætte ord på, hvordan det er at arbejde i GADE.

Læs mere...

Et år i vækst

Et år i vækst

Tiden nærmer sig til at sige farvel til 2014 og hilser det nye år velkommen. I GADE ser vi tilbage på 2014 som et år med spændende opgaver, vokseværk og målrettet udvikling. Foran os står 2015, som forventeligt bliver et år med fortsat vækst.

Læs mere...

Et teknisk netværk

Et teknisk netværk

GADE har i mange år hjulpet den tekniske og maritime branche samt offshore branchen til at finde de rette kandidater til specialist- og lederstillinger. Dette kræver et stort netværk, som skal dække de relevante brancher i hele Danmark. Det er et netværk, som vi har opbygget gennem mange år og som stadig vokser.

Læs mere...

Fejlansættelser kan koste dyrt

Fejlansættelser kan koste dyrt

Fejlansættelser kan hurtigt blive en dyr affære for en virksomhed. Omkostningerne forbundet med en fejlansættelse løber typisk op i et prisleje af en halv million kroner eller mere. Pengene dækker over udgifter til bl.a. markedsføring af stilling, løn og oplæring. Derudover koster det penge at igangsætte en ny ansættelsesrunde. I nogle tilfælde taber virksomhederne også markedsandel, hvilket kan påvirke virksomhedens bundlinje. Men heldigvis er det muligt at mindske risikoen for fejlansættelser.

Læs mere...

Headhunting i udvikling

Headhunting i udvikling

Headhunting branchen er i konstant udvikling, og dette gælder også for måden hvorpå, man headhunter. Tidligere noterede man alt på papir og opbevarede det i komplekse arkivsystemer. I dag lever vi et papirløst samfund, hvor næsten alt bliver gemt elektronisk. Internettet og mobiltelefoni har samtidigt øget tilgængeligheden og bidraget med nye værktøjer, såsom det sociale medie LinkedIn.

Læs mere...

Historien bag GADE

Historien bag GADE

2014 var året, hvor GADE kunne fejre 30 års jubilæum. I den forbindelse har vi inviteret grundlæggeren Poul Otto Gade forbi vores kontor i Hellerup til kaffe og kage samt en snak, om dengang han startede virksomheden. Det var en tid uden computere og internet, og hvor tekniske virksomheder nød godt af Poul Ottos netværk fra Københavns Maskinmesterskole.  

Læs mere...

Kontakt: T: +45 70 70 10 30 · M: info@gade.com
link · face · print2