Et teknisk netværk

GADE har i mange år hjulpet den tekniske og maritime branche samt offshore branchen til at finde de rette kandidater til specialist- og lederstillinger. Dette kræver et stort netværk, som skal dække de relevante brancher i hele Danmark. Det er et netværk, som vi har opbygget gennem mange år og som stadig vokser.

Gade 000000807449Low

Netværk er et populært ord, og selvom det har eksisteret i mange år, så har de sociale medier givet ordet en ny opblomstring. I headhunting branchen har netværk altid haft en stor betydning. Det kan være kilden til at finde den rette kandidat. Enten fordi kandidaten allerede befinder sig i ens netværk, eller fordi ens netværk kan pege på personer, som matcher den specifikke stilling. Netværk kan altså være med til at påvirke resultatet af en headhunting. Men hvordan får man et værdiskabende netværk?

Værdiskabende netværk

Alle mennesker, som man møder gennem livet, kan blive et vigtigt bekendtskab en dag. Det er derfor vigtigt at pleje sit netværk ved at holde kontakt til nære, bekendte og perifere relationer. Et værdiskabende netværk er et netværk, der indeholder personer, som er relevante for ens arbejdsliv og karriere. For at opnå dette er man også nødt til at opsøge det proaktivt. Det gør man bl.a. ved at deltage i netværksarrangementer, oplæg fra fagfolk og finde branchefolk, man har mødt på LinkedIn.

I GADE gør vi meget for at pleje og udvide vores netværk. Som oftest netværker vi automatisk i kraft af vores profession, hvor vi løbende møder nye mennesker fx potentielle kandidater og klienter. Men networking foregår ikke udelukkende på kontoret. Vi gør meget ud af at komme ud og møde nye spændende mennesker. Vi besøger diverse tekniske messer for at tale med folk fra branchen og holde os opdateret på det tekniske marked samt den teknologiske udvikling. Det udvider vores netværk og giver os samtidig en forståelse for de behov og krav, som det tekniske arbejdsmarked efterspørger. Vi netværker også med de studerende, der læser på en længere videregående teknisk uddannelse. Vi møder dem på diverse karrieremesser samt holder seminarer om jobsøgningsprocessen. Målet er at klæde dem på til erhvervslivet. Vi ønsker, at de skal klare sig godt. Hvis de klarer sig godt, kan de blive en af de kandidater, som GADE kan tilbyde nye karrieremuligheder eller hjælpe dem med at finde deres nye dygtige kollega i fremtiden.

Professionelt netværk

I GADE netværker vi særligt med folk inden for den tekniske, maritime og offshore branche, da det er disse brancher, vi arbejder i og med. Vores headhuntere stammer selv fra disse brancher, og det er iflg. Seniorkonsulent/Headhunter Brian Sørensen en fordel, når det kommer til at netværke:

,,Jeg var til Maritim Festival i Bella Centeret og faldt i snak med en herre, som også have gået på Fredericia Maskinmesterskole. Selvom vi var af forskellige årgange, kom vi hurtigt i snak og kunne tale om fælles undervisere. Det, synes jeg, er specielt.”

Selvom det ikke er en nødvendighed, så gør den fælles baggrund det lettere at skabe kontakt. Seniorkonsulent/Headhunter Brian Sørensen, som til dagligt sidder på vores kontor i Fredericia, påpeger ligeledes vigtigheden af den geografiske placering af ens netværk. GADE er en landsdækkende virksomhed, så det er derfor vigtigt for os, at vores netværk ikke begrænser sig til f.eks. Sjælland. Ved at gøre sig nogle overvejelser om, hvad der er vigtigt for ens karriere, kan man opbygge et netværk, som skaber værdi nu og i fremtiden.

30 år med networking har gjort, at GADE i dag har et stort og stærkt netværk, som skaber værdi for os i vores arbejde.

Har du en teknisk uddannelse og / eller erfaring inden for teknik, marine eller offshore, vil vi meget gerne invitere dig ind i vores netværk – find os på LinkedIn og Facebook og bliv opdateret omkring bl.a. stillingsopslag, hvad der sker i branchen, samt hvad der rør sig i GADE

 

Læs også

Kontakt: T: +45 70 70 10 30 · M: info@gade.com
link · face · print2