Vi headhunter til GADE

I GADE er vi i fuld gang med at ansætte nye kollegaer. Derfor sætter vi i denne artikel fokus på GADE som arbejdsplads. Vi har i den forbindelse bedt Direktør og Headhunter John Christiansen og Senior Researcher Ida Dyhr sætte ord på, hvordan det er at arbejde i GADE.

Vi headhunter i GADE

 

Imellem Lagkagehuset og Emmerys på Strandvejen i Hellerup, oppe på anden sal, har GADE hovedkontor. Væggene i de moderne indrettede lokaler er beklædt med store malerier. Magasinholderne gemmer på diverse tekniske og maritime blade såsom Maskinmesteren, Søfart, Teknisk Nyt m.m. I vindueskarmen pynter en lille helikopter, som vel at mærke også kan flyve. På samtlige skriveborde står en lille LEGO-figur, som de ansatte i GADE selv har bygget. Det er resultatet af GADEs strategiske arbejde med LEGO®SERIOUS PLAY®: Et værktøj som anvendes til strategi- og udviklingsarbejde. Den lille LEGO-figur symboliserer de ansattes egen målsætning og minder dem om deres udviklingsforløb. I mødelokalet har GADE en LEGO-model stående. Modellen er bygget i fællesskab af GADEs ansatte og forestiller GADEs ambition. Modellen repræsenterer fremgang og vækst. Det betyder, at GADE skal ansætte flere dygtige kollegaer de næste par år. I øjeblikket er GADE på udkig efter headhuntere – både til kontoret i Hellerup og til kontoret i Fredericia.

Men hvordan er det at arbejde i GADE? Det har vi taget en snak med Direktør og Headhunter John Christiansen og Senior Researcher Ida Dyhr om. De fortæller om, hvorfor de i sin tid valgte GADE som arbejdsplads, hvordan de oplever at arbejde i GADE, og hvad de søger efter hos en ny headhunter kollega.

 

Hvorfor GADE?

John: Jeg kom i forbindelse med et projekt på min gamle arbejdsplads i kontakt med eksterne konsulenter. Måden de arbejdede på, tiltalte mig. Konsulentarbejde lå ikke i direkte forlængelse af mine tidligere stillinger, men jeg mente, at den måde at arbejde på ville fungere godt for mig. Det var ikke fordi jeg tænkte, at jeg skulle være headhunter. Det var først, da jeg fik tilbuddet af Poul Otto Gade, tidligere ejer af GADE, at jeg slog til. Og nu har jeg så været headhunter i over 10 år.  

Ida: Jeg har arbejdet som researcher i mange år med forskellige stillingstyper, områder og brancher, men havde længe haft lyst til udelukkende at sidde med tekniske stillinger. Det gav god mening for mig at have med de samme typer virksomheder og mennesker at gøre. Og så har de tekniske stillinger altid været nogle, jeg har kunne relatere til. Det er videnfolk, hvor der kommer noget ud af hænderne på dem, og i mange tilfælde, er det et produkt, som man kan tage og føle på. Da John så ringede, og det viste sig, at GADE var specialiseret i den tekniske, maritime samt offshore branchen, blev det interessant.

 

Hvordan er det at arbejde i GADE?

John: Generelt set er det blevet nemmere at arbejde i headhunterbranchen i dag. Tidligere var det ikke velanset at præsentere sig som headhunter, men det er blevet acceptabelt. I GADE har vi så valgt at skrive det i vores payoff under vores logo, fordi vi ikke synes, at vi skal være bange for at skilte med det. For mig betyder det at arbejde i GADE, at jeg har varierede opgaver. I andre stillinger, har jeg siddet med meget af det samme, hvor noget var mere spændende end andet, men i GADE sidder jeg med mange forskellige opgaver. 

Ida: Når jeg går hjem, føler jeg, at jeg er blevet lidt klogere og har fået en større forståelse for den tekniske branche. Hvor jeg tidligere følte, at jeg var gået lidt i stå. På den måde har det været gavnende. Det hjælper også mig, at headhunterne har en teknisk uddannelse, fordi de ofte kan give gode argumenter for, hvorfor en profil er bedre end en anden. Jeg synes, at jeg har nogle gode kollegaer, og det er en arbejdsplads, hvor der også er plads til at grine engang i mellem, uden at det bliver for fjollet. Headhunterbranchen er præget af en performancekultur, og da GADE er en forholdsvis lille virksomhed, bliver det lettere bemærket, når man præsterer godt, hvilket kan være sværere i store virksomheder. Modsat kan man sige, at hvis man ikke performer, så bemærkes det også. I GADE er der også kortere fra tanke til handling, hvilket betyder, at du ikke skal have en ide forbi flere afdelinger og beslutningstagere, før der kan træffes en beslutning.

 

Hvad forventes der af en ny headhunter?

John: Der er det formelle krav, at vedkommende har en teknisk baggrund og gerne erfaring inden for rekrutterings-/headhunterbranchen. De mere uformelle krav er, at det er en person med drive, som ikke er bange for at tage bolden og løbe med den. Samtidig skal vores nye kollega være bevidst om, at man er en del af et team. Det er derfor et krav, at man kan arbejde sammen med andre.

Ida: Det må gerne være et rart menneske, som har en menneskelig indsigt. Nu leder vi i øjeblikket efter nye headhuntere, og de skal selvfølgelig kunne sælge, men samtidigt er de også rådgivere for klienterne og skal kunne forstå at vejlede dem. Dernæst lægger vi stor vægt på, at det er en, der kan samarbejde samt anerkende deres kollegaers arbejde.

Lyder dette som noget for dig? – så læs mere om stillingen som Headhunter i hhv. Fredericia og Hellerup under Stillingsopslag. Du kan også læse mere om GADE her

 

Læs også

Kontakt: T: +45 70 70 10 30 · M: info@gade.com
link · face · print2